Pine Sanctuary

Similar to other project by MARC FORNES / THEVERYMANY, the sculpture is a vaulted structure with two-directional catenary curves that allow the total form that performs structurally when assembled into a unified whole. The project is located at the entrance to the Riverwood Conservancy in Mississauga. The installation takes on a form at once familiar to the onlooker but is abstracted to the point it acquires multiple interpretations depending on the eye of the observer. Pine Sanctuary is an example of “structural stripes” -- a building system invented by the designer and explored in a number of their other projects -- that structurally performs by sandwiching aluminum stripes riveted together. The finished piece is a totem for the public and a marker for the park’s entrance.
Location
Mississauga, Canada
Architect
Marc Fornes / THEVERYMANY
Client
Scope
Structural Design